• 1404/02/22 - 11:28
  • - تعداد بازدید: 79
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد:

حرکت به‌سوی دانشگاه نسل نو با تمرکز بر کیفیت، فناوری و عدالت در سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست برنامه عملیاتی دانشگاه با تبیین سیاست‌ها و اولویت‌های راهبردی سال 1404، بر ضرورت تدوین و اجرای برنامه عملیاتی اختصاصی مبتنی بر اهداف استراتژیک دانشگاه تأکید کرد.

348840.mp3 حرکت به‌سوی دانشگاه نسل نو با تمرکز بر کیفیت، فناوری و عدالت در سلامت
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در این نشست با اشاره به نقش دانشگاه در تحقق سیاست‌های کلان سلامت کشور عنوان کرد: سند راهبردی دانشگاه بر پایه اسناد بالادستی و رویکردهای نوین دولت تدوین شده است. بر این اساس، اقدامات ما باید هدفمند، نتیجه‌محور و در راستای بهره‌برداری حداکثری از منابع موجود باشد.
 
 
مسئولیت‌پذیری دانشگاه در حوزه سلامت بین‌بخشی
 
توکلی با اشاره به واگذاری مسئولیت دبیرخانه مجمع سلامت و امنیت غذایی استان تهران به دانشگاه علوم پزشکی ایران، این موضوع را یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های بین‌بخشی دانست و گفت: سلامت جامعه نیازمند مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی است. تاکنون چهار جلسه رسمی در این خصوص برگزار شده است. همچنین شبکه‌های بهداشت در سطح شهرستان‌ها نقشی کلیدی در پیگیری این اهداف ایفا می‌کنند.
 
 
ایمنی مراکز درمانی و توسعه زیرساخت‌ها با مشارکت خیرین
 
وی همچنین به اقدامات در حوزه ایمنی مراکز درمانی و مقاوم‌سازی اشاره کرد و گفت: در اولویت نخست، مراکز نیازمند مقاوم‌سازی غیرسازه‌ای در دستور کار قرار دارند. همچنین ساخت 700 تخت بیمارستانی با مشارکت خیرین از دیگر اقدامات بزرگ دانشگاه در سال جاری و آینده خواهد بود.
 
 
تقویت ابعاد فرهنگی، رفاهی و بین‌المللی
 
توکلی افزود: حوزه‌های فرهنگی و رفاهی در قالب شوراهای مشخص با مشارکت نهادهای اثرگذار تقویت خواهند شد. در بخش بین‌الملل نیز برای ارتقاء شاخص‌های جهانی دانشگاه برنامه‌های ویژه‌ای در حال تدوین است.
 
 
هفت راهبرد کلیدی دانشگاه در سال 1404
 
وی در ادامه به معرفی هفت راهبرد اصلی دانشگاه علوم پزشکی ایران از جمله، شایسته‌سالاری منطبق با رویکرد اسلامی پویا، توسعه دانشگاه نسل نو با تمرکز بر فناوری و کارآفرینی سلامت‌محور، خلق ثروت و تأمین منابع پایدار، توسعه دانشگاه الکترونیک با تکیه بر فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، چابک‌سازی سازمانی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و خیرین، تحقق عدالت در سلامت با محوریت پزشک خانواده و حمایت از سیاست‌های جمعیتی و ارتقای کیفیت آموزش و سخت‌گیری در ارزیابی‌ها پرداخت.
 
 
تمرکز دولت بر سه محور راهبردی در نظام سلامت
 
توکلی سه محور «هوش مصنوعی»، «پزشک خانواده» و «سیاست‌های جمعیتی» را از جمله اولویت‌های دولت در حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: برای این سه حوزه، بودجه اختصاصی در نظر گرفته شده و دانشگاه باید اقدامات جدی و اثربخش را در این زمینه‌ها آغاز کند.
 
 
مدیریت منابع، شفافیت و فناوری اطلاعات
 
وی با اشاره به محدودیت منابع مالی دانشگاه عنوان کرد: با وجود مطالبات معوقه بالا، کمیته تخصیص بودجه به صورت منظم تشکیل می‌شود و تلاش بر این است تا هزینه‌ها در مسیر بهره‌وری حداکثری مصرف شوند. همچنین در حوزه فناوری اطلاعات، شورای فناوری دانشگاه با هدف ساماندهی سامانه‌ها و ارتقاء امنیت اطلاعات تشکیل شده است.
 
 
توکلی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی، علاوه بر آموزش، پژوهش و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، در زمینه نظارت بر سلامت، امنیت غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی نیز فعالیت‌های مؤثری انجام داده است. این دانشگاه با همکاری نهادهای ذی‌ربط، اقدامات ارزنده‌ای را به ثبت رسانده که قابلیت ارائه در شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد. محور «پیوست سلامت» در سند دانشگاه اسلامی نیز با تلاش این دانشگاه آماده شده که اقدامی ارزشمند به شمار می‌رود. این دستاوردها در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند به‌عنوان الگویی برای دیگر دانشگاه‌ها معرفی شود.
 
 
مدیران باید کارمندان دانشگاه را در برنامه‌های عملیاتی مشارکت دهند
 
در ابتدای این نشست نیز دکتر پیمان نامدار معاون توسعه دانشگاه به تشریح ضرورت‌ها و اهمیت داشتن برنامه ریزی مشخص و عملیاتی پرداخت و گفت: باید مدیران دانشگاه همه کارمندان را نیز در این برنامه ریزی‌ها عملیاتی مشارکت دهند تا انها نیز احساس مالکیت کنند.
 
 
وی در ادامه به تشریح چالش‌های کاهش رقم GDP و اولویت‌های مهم بودجه ای در حوزه سلامت پرداخت.
 
 
در ادامه حجت‌الاسلام کاظم سلیمانی مسئول نهاد رهبری دانشگاه نیز به تشریح ارزش و اهمیت تربیت روح و همچنین نقش جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های دینی و حکومتی در جهان به ویژه نقش شیعه در آماده‌سازی جهان برای ظهور حضرت مهدی (عج) پرداخت.
 
 
همچنین در ادامه این نشست، دکتر علی سرابی آسیابر رئیس پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه نیز به تشریح و جزئیات برنامه عملیاتی دانشگاه پرداخت.
 
 
گفتنی است، در این نشست، معاونین و مدیران دانشگاه به فراخور طرح و عملکرد حوزه‌های خود به تشریح برنامه‌های عملیاتی پرداختند.
 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 348840
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب